Over AccentVV Ons team AccentVV Fonds Nieuwsbrieven Vacatures Contact Aanmelden EN

Ellen Vlaeyen

Ellen Vlaeyen behaalde haar masterdiploma in de Verpleeg- en Vroedkunde (2008) en een doctoraat in de Biomedische Wetenschappen (2017) over de implementatie van effectieve valpreventiemaatregelen in woonzorgcentra aan de KU Leuven.

Sinds 2009 is Ellen verbonden aan het Academisch Centrum voor Verpleeg- en Vroedkunde. Zo is ze ondervoorzitter van het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV), maakt ze deel uit van TRANS-SENIOR (Transitional Care Innovation in Senior Citizens - een door de EU gefinancierd project om healthcare innovators op te leiden bestaande uit 13 deelprojecten in 6 verschillende Europese landen) en co-doceert ze de vakken leiderschap en managementvaardigheden.

Sinds september 2021 is ze eveneens aangesteld als professor aan de Faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen, Gezondheidszorg en Ethiek aan de UHasselt. Daarnaast is zij gastprofessor aan het Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde, UGent en de Universiteit van Witten/Herdecke (Duitsland), waar zij cursussen geeft over advanced nurse-led care and knowledge transfer.

Haar voornaamste onderzoeksinteresses zijn valpreventie, geriatrische zorg, het integreren van effectieve evidence-based interventies in praktijk (implementatiewetenschappen) en leiderschap. Met als missie het verbeteren van leiderschap in de zorg, geeft Ellen samen met professor Verschueren leiding aan het “Netwerk Leiderschapsontwikkeling in de Zorg” en ondersteunt zij met leiderschapsontwikkelingscursussen en seminars voor leiders in de zorg.

Voor publicaties, zie https://lirias.KU Leuven.be/cv?u=U0061924 of https://orcid.org/0000-0002-6079-2535.

 

Ellen Vlaeyen
Ellen Vlaeyen