Over AccentVV Ons team Contact Aanmelden EN

2 oktober 2018, Park Inn hotel, Martelarenlaan 36, 3010 Leuven

Studienamiddag "Voltooid leven: wat hebben zorgverleners te bieden"

Ouderen die hun leven als voltooid ervaren of aangeven dat ze levensmoe zijn, het is geen nieuw fenomeen. Het geeft zorgprofessionals echter wél het gevoel met lege handen te staan. Het uitgangspunt van vrijwel al hun interventies is immers dat het verlengen of verbeteren van iemands leven de moeite waard is. Wat als de ‘zorgvrager’ misschien helemaal geen zorg vraagt en de waarde van zijn leven fundamenteel ter discussie stelt?

 

Tijdens deze studiedag staan we stil bij wat professionals te bieden hebben in het licht van een leven dat als voltooid wordt ervaren. Hierbij willen we beslist verder kijken dan alleen de vraag hoe om te gaan met een wens om te sterven. Veeleer zoeken we aanknopingspunten voor de mogelijke preventie van "voltooid leven-ervaringen" en verkennen we of dergelijke ervaringen omkeerbaar zijn. Samen met u en onze sprekers proberen we de handelingsverlegenheid die veel zorgprofessionals ervaren om te zetten in een begin van antwoorden in de zorg voor deze ouderen.

 

Het gedetailleerde programma vindt u onder deze link

 

Datum: dinsdag 2 oktober 2018 - 13u30 tot 17u30 (ontvangst met broodjes vanaf 12u45)

 

Plaats: Leuven, Park Inn hotel, Martelarenlaan 36

 

Prijs: 95 euro

 

Inschrijven kan via onze website www.accentvv.be.

 

 

"Door mij in te schrijven verklaar ik mij ermee akkoord dat de contactgegevens die ik verstrek, gebruikt worden om mij te contacteren in de context van dit evenement en voor alle nuttige opvolging ervan.” 

 

 

Het is momenteel niet meer mogelijk om je in te schrijven.

Alle vormingen