Over AccentVV Ons team Contact Aanmelden EN

18 oktober 2018, Park Inn hotel, Martelarenlaan 36, 3010 Leuven

Studienamiddag: "Lastige emoties? Raadgevers voor goede zorg"’

Woede bij een patiënt die zichzelf verwaarloost knijpt je even de keel dicht. Of je knijpt je neus dicht bij de stank in de huiskamer van een patiënt wiens levenswijze je afkeer bezorgt en zelfs doet walgen. Of je ervaart een haast verlammend schuldgevoel bij een zorgontvanger bij wie je zorg onder de maat blijft. Of je kan je snikken nauwelijks inhouden bij de tranen van een net bevallen mama wiens kindje er niet goed aan toe is.

Betrokken zorg gaat gepaard met emoties. Tegelijk zijn die emoties nu eenmaal ook erg… lastig. Samen met werkdruk vormt emotionele belasting de voornaamste risicofactor voor werkstress en burn-out. Verpleeg- en vroedkundigen die in staat zijn om ‘lastige emoties’ onder ogen te zien en ermee aan de slag te gaan, die niet verkrampen omdat ze niet (helemaal) beantwoorden aan het ideaalbeeld van ‘steeds emotioneel evenwichtige professionals’, staan vaak veerkrachtig én betrokken in de zorg. Stagementoren en docenten spelen voor studenten verpleeg- en vroedkunde een grote rol in hun groeiproces proces door ruimte te maken voor ‘lastige emoties’.

Tijdens deze studienamiddag staan we eerste stil bij de rol die ‘lastige’ emoties spelen in het tot stand komen van een zorgrelatie. Vervolgens wordt een pedagogisch-etisch kader aangereikt dat mentoren en docenten kan helpen in het coachen van studenten of jonge zorgverleners in het omgaan met deze emoties. De namiddag wordt afgesloten met ervaringen, reflecties en tips die kunnen helpen om concreet aan de slag te gaan met 'lastige' emoties, die van studenten én die van onszelf...

Het gedetailleerde programma vindt u onder deze link

Datum: donderdag 18 oktober 2018 - 13u00 tot 17u30 (onthaal met broodjes vanaf 12u30)

 

Plaats: Leuven, Park Inn hotel, Martelarenlaan 36

 

Prijs: 90 euro

 

Inschrijven kan via onze website www.accentvv.be.

 

 

"Door mij in te schrijven verklaar ik mij ermee akkoord dat de contactgegevens die ik verstrek, gebruikt worden om mij te contacteren in de context van dit evenement en voor alle nuttige opvolging ervan.” 

Het is momenteel niet meer mogelijk om je in te schrijven.

Alle vormingen