Over AccentVV Ons team AccentVV Fonds Nieuwsbrieven Vacatures Contact Aanmelden EN

23 september 2021, Park Inn hotel, Martelarenlaan 36, 3010 Leuven

Avondcursus "Gebruik en misbruik van statistiek in publicaties" 2021

WEGENS SUCCES OPNIEUW AANGEBODEN !

Alle professionals in de zorg krijgen vroeg of laat te maken met onderzoeksresultaten, meestal opgeschreven in tijdschriftartikelen en rapporten. Voor een goede interpretatie is het begrijpen van de gebruikte statistiek cruciaal. Maar waarop te letten en hoe goede en slechte toepassingen van statistiek te onderscheiden?
En hoe resultaten van statistische analyses correct te interpreteren?

In deze avondcursus komen de belangrijkste principes op een laagdrempelige en interactieve manier aan bod. 

Statistische toetsen en betrouwbaarheidsintervallen, de belangrijkste statistische technieken in toegepast onderzoek, worden eerst opgefrist aan de hand van enkele voorbeelden. Nadien wordt besproken hoe de resultaten correct te interpreteren, en wordt aan de hand van voorbeelden uit de literatuur geïllustreerd hoe fout gebruik kan leiden tot verkeerde besluiten. Onderwerpen die o.a. aan bod zullen komen zijn ‘statistische significantie versus klinische relevantie,’ ‘subgroepanalyse,’ en ‘multiple testing.’

Na afloop van deze cursus zult u publicaties in uw vakdomein met een meer kritische blik lezen, interpreteren en evalueren.  

Docent: prof.dr. Geert Verbeke – KU Leuven

Doelgroep:  (Huis)artsen, verpleegkundigen, vroedvrouwen, paramedici, docenten, kwaliteitsverantwoordelijken, zorgmanagers, beleidsverantwoordelijken in de gezondheidszorg, directies en beleidsmedewerkers van zorgverlenende organisaties.

Datum:  donderdag 23 september 2021 – 19u00 tot 22u00 (ontvangst vanaf 18u00).

Plaats:  Leuven, Park Inn hotel, Martelarenlaan 36.

Prijs:  90 EUR.

Bij annulering tot één week voor de activiteit wordt het inschrijvingsgeld teruggestort, met afhouding van 20% administatiekosten.  Bij annulering minder dan één week, of bij afwezigheid, is er geen terugbetaling.

 

Opgelet: Wij volgen strikt de Coronaregelgeving voor al onze activiteiten Permanente Vorming. Indien een fysieke samenkomst verboden zou zijn dan zal deze cursus online doorgaan. U zal tijdig gecontacteerd worden.

 

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar gezien wij ruim rekening houden met de afstandsregels.

 

Georganiseerd in het kader van de Permanente Vorming van het departement Maatschappelijke Gezondheidszorg en Eerstelijnszorg, waar AccentVV deel van uitmaakt.

Het is momenteel niet meer mogelijk om je in te schrijven.

Alle vormingen