
Donderdag 10 december 2020
Getuigenis van Hanna Feys over het ‘Science in Care’-project
“In mijn vierde jaar Bachelor in de Verpleegkunde heb ik het vak Toegepast Kwalitatief Onderzoek uit de Masteropleiding Verpleeg- en Vroedkunde opgenomen in mijn curriculum. Ik nam dit vak op omdat ik deelneem aan het ‘Science in Care’-project. Slechts enkele studenten kregen deze kans en ik was een van de gelukkigen. Dankzij deze opportuniteit weet ik zeker dat ik na mijn bacheloropleiding nog een masteropleiding wil volgen, waarover ik vooraf twijfelde. Het was namelijk moeilijk om in te schatten of de masteropleiding niet ‘te hoog gegrepen’ zou zijn en of het mij wel zou interesseren. Door het volgen van de lessen aan de universiteit en het succesvol afleggen van het examen zijn deze twijfels volledig verdwenen en wil ik met volle overtuiging starten aan deze masteropleiding. Een bijkomend voordeel is dat ik nu een streepje voor heb op mijn medestudenten in het kader van mijn bachelorproef, aangezien ik al heb kunnen oefenen op het afnemen van een interview en hierrond tips heb meegekregen en kennis heb over welke onderzoeksmethodes er bestaan. Dit vak opnemen was een absolute meerwaarde, voor mezelf als persoon en als studente verpleegkunde.”
Hanna Feys - student Bachelor Verpleegkunde – Hogeschool VIVES Campus Brugge
Getuigenis van Khadizjat Barakhoyeva over het ‘Science in Care’-project
“Binnen mijn bacheloropleiding verpleegkunde heb ik mij kandidaat gesteld voor het ‘Science in Care’- project, dat werd aangeboden door hogeschool UCLL. Hierbij heb ik twee universitaire opleidingsonderdelen opgenomen van het schakelprogramma voor de masteropleiding Verpleeg- en Vroedkunde aan KU Leuven, namelijk Toegepast Kwantitatief Onderzoek en Toegepast Kwalitatief Onderzoek. Toen ik mij hiervoor kandidaat stelde besefte ik niet goed waar ik aan begon, ik wist niet goed wat te verwachten, maar het was zeker een unieke en zeer leerrijke ervaring.
De theoretische verdieping uit de lessen kwalitatief en kwantitatief onderzoek hebben een meerwaarde binnen mijn bacheloropleiding, dit zowel naar opdrachten en stages toe als naar de bachelorproef waarmee ik nu bezig ben. De combinatie van de universitaire opleidingsonderdelen en bachelorvakken was soms zoeken aangezien ik lessen moest combineren, maar het was zeker haalbaar.
Voor mij was dit ook een eerste kennismaking met de masteropleiding Verpleeg- en Vroedkunde: ik heb samengewerkt met masterstudenten, lessen gehad van experts en het studeren aan een universiteit kunnen beleven. De professoren waren ook op de hoogte dat wij als bachelorstudenten in het publiek zaten, waardoor wij ons altijd betrokken voelden.
Ik raad studenten zeker aan om universitaire opleidingsonderdelen op te nemen, het is een zeer leerrijke ervaring en heeft een meerwaarde op verschillende vlakken. Voor mij heeft dit ook bepaald dat ik als student wil doorstromen in deze richting.”
Khadizjat Barakhoyeva – student Bachelor Verpleegkunde - Hogeschool UCLL Campus Liza