Over AccentVV Ons team AccentVV Fonds Nieuwsbrieven Vacatures Contact Aanmelden EN

Vrijdag 17 april 2020

Prijs Magda Dierendonck voor Bastiaan Van Grootven en Kristien Scheepmans

Magda Dierendonck drukte haar stempel op de evolutie van de verpleegkunde in het UZ Gent. Zij tekende een verpleegkundig beleid uit waarbij de kwaliteit van patiëntenzorg werd geoptimaliseerd door de uitbouw van innoverende verpleegkundige projecten. Tegelijk slaagde zij erin om de arbeidsomgeving en -voorwaarden voor verpleegkundigen te verbeteren, wat de kwaliteit van zorg positief beïnvloedde. Om deze belangrijke realisaties verder te zetten en buiten de grenzen van het UZ Gent te dragen, werd aan het eind van haar loopbaan de Prijs Magda Dierendonck in het leven geroepen. Deze prijs heeft als doel de verwetenschappelijking van de verpleegkunde in Vlaanderen te stimuleren en bekroont patiëntgeoriënteerd onderzoek waarvan de resultaten een bijdrage betekenen voor de verbetering van het verpleegkundig handelen.

De jury die de inzendingen beoordeelt, is evenwichtig samengesteld uit vertegenwoordigers van universitaire ziekenhuizen, hogescholen, en universiteiten.

AccentVV medewerkers Bastiaan Van Grootven en Kristien Scheepmans eindigden respectievelijk als tweede en derde laureaat van de prijs Magda Dierendonck editie 2019. De prijzen zijn respectievelijk €7500 en €5000 waard.De toekenning van deze prijs zien we dan ook als een belangrijke erkenning voor het mooie en zeer degelijke doctorale onderzoekswerk van beide collega’s.

Meer info kan u hier vinden.

Meer Nieuws

Maria Jose Mendieta

New study about delirium