Over AccentVV Ons team Contact Aanmelden EN

Woensdag 9 januari 2019

Een geslaagd eerste AccentVV-event

Het Academisch Centrum voor Verpleeg-en Vroedkunde (AccentVV) organiseerde op 29 november 2018 zijn eerste AccentVV-event en mag meteen terugkijken op een succesvolle editie.

Het centrale thema van de avond was ‘Ondersteunen van self-management: de uitdaging voor verpleegkundigen en vroedvrouwen’. Dr. Annemarie Coolbrandt verzorgde een presentatie over de zelfmanagementondersteuning ter vermindering van symptoomlast bij oncologische patiënten tijdens chemotherapie. Prof. Dr. Tiny Jaarsma sprak over de ondersteuning van self-management, de rollen en effectieve interventies van verpleegkundigen en vroedkundigen. Onder meer benadrukte zij dat interventies die de zelfzorg moeten verbeteren best worden aangepast aan de specifieke patiënt.

Tijdens dit event werd ook de prijs Prof. dr. Georges Evers voor beste masterproef bekend gemaakt. De laureaten van de prijs waren Sacha De Groof, Brooke Huyghe en Marika Moeyersons met hun masterproef getiteld ‘Eenzaamheid bij thuiswonende ouderen met mobiliteitsbeperking’. Maité De Vos, Sara Stulens en Susan Berentsen behaalden de tweede plaats. Hun masterproef betrof de ontwikkeling en validatie van een kennisinstrument voor patiënten na een orgaantransplantatie. De derde plaats ging naar Gerleen De Greef en Hella Willems met hun thesis: ‘De seksuele respons en de kwaliteit van leven van subfertiele koppels die voor het eerst een tertiair fertiliteitscentrum raadplegen’.

Veel dank en felicitaties aan alle sprekers en laureaten!

Meer Nieuws

Joint Degree voor Brigitte de Brouwer

Project "Deltascan"